ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ 4η ΦΟΡΑ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό αθλητών κάτω των 21 ετών! Στο Σπα του Βελγίου κατέκτησε τον δεύτερο τίτλο του στον θεσμό (μετά το 2019) και τον τέταρτο γενικά στο απλό των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων την τελευταία 5ετία (μετά από εκείνους στον απλό εφήβων το 2017 και το 2018)! Στη λαμπρή, την απίστευτη πορεία του στις νεαρές κατηγορίες έγραψε δοξασμένο φινάλε, μεγάλωσε τον θρύλο του, συμπλήρωσε ιδανικά τις ήδη χρυσές σελίδες του στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Στον συγκλονιστικό και άκρως θεαματικό τελικό νίκησε ύστερα από μία ώρα τον Ρώσο Μαξίμ Γκρέμπνεφ με 4-3 σετ και μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή των μεγάλων επιτυχιών Κώστα Βατσακλή πήραν στα χέρια τους την ελληνική σημαία για να τη δείξουν περήφανα στα πέρατα του κόσμου. Ως ένας κορυφαίος Έλληνας αθλητής σε οποιοδήποτε άθλημα στις νεαρές ηλικίες διαφήμισε τη χώρα μ’ έναν ακόμα θρίαμβο και τίμησε τις κοπιαστικές προσπάθειες του ίδιου και όλων όσοι τον στηρίζουν. Πρόκειται για έπος! Ξανά στα επτά σετ επικράτηση στον τελικό με όπλο την περίσσεια αυτοπεποίθηση, τα ατσάλινα νεύρα και τη μεγάλη θέληση! Όπως το 2017 και το 2018 στα Ευρωπαϊκά νέων με τον Ρουμάνο Πλετέα και τον Σουηδό Μέρεγκαρντ αντίστοιχα, όπως το 2019 με τον Γερμανό Ένγκεμαν στο U21. Τα σετ με τον Ρώσο 11-6, 7-11, 12-10, 13-15, 11-9, 10-12 και 11-7.

Ο Σγουρόπουλος γίνεται παράλληλα ένας από τους πιο πετυχημένους διαχρονικά αθλητές στην Ευρώπη, αφού πήρε 4 χρυσά στο σημαντικότερο αγώνισμα σε πέντε σεζόν σε αυτά Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η αψεγάδιαστη πορεία του στο Σπα άρχισε από το στάδιο 2 επειδή ήταν 3ο φαβορί του αγωνίσματος. Εκεί πέτυχε το απόλυτο σε τρία ματς και προκρίθηκε με την 1η θέση. Είχε νικήσει και στον όμιλο μάλιστα τον Γκρέμπνεφ (Νο 29 στους αγώνες), εκεί με 4-2 σετ. Στη 16άδα, το Σάββατο, έκαμψε πολύ δύσκολα με 4-3 σετ τον Ιταλό Κάρλο Ρόσι και την ίδια μέρα τον Γάλλο Μπαστιέν Ρεμπέρ στα προημιτελικά με 4-1. Σήμερα νωρίς το μεσημέρι αντιμετώπισε στην 8άδα τον Ρώσο Λεβ Κάτσμαν, βρέθηκε να χάνει με 0-3 σετ κι όμως προχώρησε απτόητος και με φοβερή απόδοση γύρισε την κατάσταση σε 4-3 υπέρ του και πέρασε στον τελικό.

Ο τελικός επίσης στα επτά σετ. Αλλά αυτό το παιδί έχει τον τρόπο του. Η ρακέτα λες και είναι το μαγικό ραβδάκι που τα φέρνει όλα βολικά όταν τα περιθώρια στενεύουν!

Ο Κώστας Βατσακλής είναι μαζί του σε όλες τις κορυφαίες στιγμές του στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Να τον ηρεμήσει όταν πρέπει, να του τονώσει το ηθικό και φυσικά να τον δουλέψει σωστά και να τον συμβουλεύσει. Επίσης, να φροντίζει εδώ και χρόνια για ό,τι αφορά στην προπόνησή του και την προσπάθεια σε διάφορους τομείς με τον Σγουρόπουλο να κάνει και πολλή προσωπική δουλειά για να βγάλει τη βελτίωση στο τραπέζι μέσα στο τρέχον έτος. Η συνέπεια στις μεγάλες αγωνιστικές προσκλήσεις είναι η πιο σπουδαία υπόθεση και ο Σγουρόπουλος με την καθοδήγηση του Βατσακλή την έβγαλαν σε υπέρτατο βαθμό.large-table-tennis-33.jpg

Επισκέψεις

ΣΗΜΕΡΑ1
ΕΒΔΟΜΑΔΑ83
ΣΥΝΟΛΟ61403