ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ο σπουδαίος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Παναγιώτης Γκιώνης, που διαπρέπει εδώ και πολλά χρόνια τόσο με την εθνική μας ομάδα όσο και στο εξωτερικό που αγωνίζεται, κατάφερε με εμφατικό τρόπο να προκριθεί για 5η συνεχόμενη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο προολυμπιακό τουρνουά της Ευρώπης που έγινε στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας κατάφερε, στα 41 του χρόνια, να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, φτάνοντας τον Καλλίνικο Κρεάνγκα που είχε καταφέρει το ίδιο στο παρελθόν.

image1


Επιστρέφοντας από την Πορτογαλία, στο αεροδρόμιο, δήλωσε:

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολη η πρόκριση, η πιο δύσκολη της καριέρας μου. Ήρθε με πολύ κόπο και πόνο, ακόμα οι πόνοι στον αχίλλειο δεν έχουν υποχωρήσει. Είναι διπλή η χαρά μου, πέρα από την προσωπική, η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές και με την επιτυχία μου ελπίζω να τους έδωσα λίγη χαρά. Πέρα από την οικογένειά μου, που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, αφιερώνω την πρόκριση στους Έλληνες»

Η μεγάλη αυτή επιτυχία του Π. Γκιώνη έρχεται σε μια χρονική περίοδο όπου η πολύμηνη παύση της αθλητικής δραστηριότητας έχει επιφέρει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα σε όσους ασχολούνται με τον αθλητισμό. Από τα μικρά παιδιά, τους γονείς, τα σωματεία και γενικά όλοι οι εμπλεκόμενοι περιμένουμε με αγωνία την επόμενη μέρα.

image0

Ας ελπίσουμε πως η επιτυχία του Γκιώνη, πέρα από τη μεγάλη χαρά που μας έδωσε και μας «ζέστανε», θα σηματοδοτήσει θετικές εξελίξεις, και θα βοηθήσει ως ένα επιπλέον κίνητρο για την επαναφορά των παιδιών, με μεγαλύτερο ζήλο, στις προπονητικές και αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Τα ερασιτεχνικά σωματεία θα πρέπει να σταθούν στα πόδια τους, με κάθε κόστος και θυσία γιατί η κοινωνική προσφορά τους είναι πολύ σημαντική κυρίως στη νέα γενιά.

* Το σκίτσο του Π. Γκιώνη επιμελήθηκε το μέλος μας κ. Σάκης Αργυριάδης και μετά από απόφαση του Δ.Σ. θα γίνει μεγάλο γκράφιτι, πιο ολοκληρωμένο, που θα κοσμήσει σύντομα εξωτερικό τοίχο στην αυλή του σχολείου όπου φιλοξενείται ο Σ.Ε.Α. ΚΟΖΑΝΗΣ.

large-table-tennis-33.jpg

Επισκέψεις

ΣΗΜΕΡΑ1
ΕΒΔΟΜΑΔΑ83
ΣΥΝΟΛΟ61403